top of page

ALT text? Huh, WAT?

Ben jij al vaak op zoek gegaan naar een product op Google, waarbij je dan meteen op de afbeeldingen klikt om zoekresultaten te krijgen?


Markant Marketing & Communicatie - blog - ALT text


Ik althans wel, mensen zijn visuele beestjes en zo weet je meteen of het resultaat overeenstemt met je zoekopdracht. Denk maar aan een bepaald model of specifieke kleur van schoenen.


Weet je ook hoe Google nu precies de afbeelding van jou website kan tonen? Inderdaad de "ALT text" bepaalt of jouw product of dienst wordt weergegeven!

Standaard neemt iedere tool om websites mee te bouwen de naam van je afbeelding over en dan kan het best zijn bij toeval dat het overeenstemt met de zoekopdrachten van jouw potentiële klanten.

Beheer je deels zelf je website, kijk dit dan even na. Laat je je website beheren vraag het de beheerder zeker eens! De moeite om het aan te passen want het is een gratis manier om getoond te worden door Google.
Laat jij graag dingen aan het toeval over? Ik niet ;-)


Ben jij op zoek naar een partner om jouw website te bouwen of heb je een bestaande website die wel een make-over kan gebruiken inclusief ALT text voor je afbeeldingen? Contacteer me!


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page