top of page

Branding en kleur

Wist je dat er een hele psychologie schuil gaat achter het gebruik van kleur in een logo? Passen de kleuren die jij voor ogen hebt bij het karakter van je bedrijf, je product en bij je persoonlijkheid?


Branding en kleur Markant Marketing & communicatie

Kleuren zetten kracht bij aan de boodschap die je wil uitdragen. Je denkt er dus best goed over na vooraleer je een bepaald kleurenpallet kiest voor je merk.


Je kan hiervoor best starten vanuit je mission statement en je visie. Kan jij in één zin en met 5 kernwoorden vertellen waar jij als organisatie én als persoon voor staat.


Welk gevoel wil je hierbij opwekken bij je publiek, enthousiasme, vertrouwen, loyauteit, kracht of nog iets anders? Elke kleur wekt een ander gevoel op!

Veel logo's worden tegenwoordig in het zwart ontworpen, stijlvol en krachtig. Maar met enkel zwart wek je wellicht niet het enige gevoel op dat je wil uitstralen.

Daarom heeft het zin om met een brand moodboard te werken, een combinatie van, idealiter, zo'n 5 kleuren die de "rode" lijn doorheen je branding zijn. Ze vormen samen de persoonlijkheid van je onderneming.

Kleed je ideeën en perceptie aan met afbeeldingen die de mood die je wil opwekken versterken. Voeg hierbij ook nog een kenmerkend lettertype toe om je branding compleet te maken.


Hulp nodig bij je huisstijl? Laat het me weten, ik ga samen met jou aan de slag om een unieke branding te creëren mét jouw verhaal.

Lees hier alles over het gebruik van kleur en welk gevoel je ermee opwekt. Contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page