top of page

BRANDING TREND, ROZE EN ROODDe laatste jaren is de combinatie van roze en rood een populaire kleurentrend geworden in branding. Deze gedurfde en opvallende kleurencombinatie kan bedrijven helpen zich te onderscheiden en een gedenkwaardige visuele identiteit te creëren. In deze blogpost onderzoeken we het gebruik van roze en rood in branding en waarom deze trend zo effectief is.


Laten we eerst eens kijken naar de betekenis van deze twee kleuren. Roze wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, zoetheid en romantiek. Het is een zachte en delicate kleur die een gevoel van warmte en comfort geeft. Rood, aan de andere kant, is een gedurfde en krachtige kleur die passie, opwinding en energie oproept. Het is een klassieke kleur die al tientallen jaren wordt gebruikt in merken en reclame, en het kan een gevoel van urgentie en actie oproepen.


Wanneer deze twee kleuren worden gecombineerd, is het resultaat een dynamische en aandachttrekkende combinatie die kan worden gebruikt om een reeks stemmingen en emoties te creëren. Bij branding wordt deze kleurentrend vaak gebruikt om een gevoel van opwinding, jeugdigheid en energie te creëren. Het is een uitstekende keuze voor merken die zich willen onderscheiden in een overvolle markt en een gedurfde visuele identiteit willen creëren.


Een voorbeeld van een merk dat met succes roze en rood heeft gebruikt in hun branding is Glossier, een beautymerk dat de afgelopen jaren een begrip is geworden. Het merk Glossier heeft een zachtroze en gedurfd rood kleurenpalet, dat een gevoel van vrouwelijkheid en vertrouwen creëert. Deze kleurencombinatie wordt overal gebruikt, van hun productverpakkingen tot hun social media content.


Een ander merk dat roze en rood heeft gebruikt in hun huisstijl is Airbnb, een populair vakantieverhuurplatform. De huisstijl van Airbnb heeft een helder roze en gedurfd rood kleurenpalet dat een gevoel van energie en opwinding creëert. Deze kleurencombinatie wordt gebruikt in hun gehele huisstijl, van hun logo tot het ontwerp van hun website.Bij het gebruik van roze en rood in branding, is het belangrijk om de specifieke tinten van elke kleur te overwegen en hoe ze samenwerken. Sommige tinten roze en rood kunnen botsen of een schokeffect veroorzaken, terwijl andere elkaar perfect kunnen aanvullen. Het is ook belangrijk om na te denken over de algemene merkpersoonlijkheid en hoe de kleurencombinatie in die persoonlijkheid past.


Kortom, de kleurtrend van het combineren van roze en rood is de laatste jaren een populaire keuze geworden in branding. Deze gedurfde en opvallende kleurencombinatie kan bedrijven helpen zich te onderscheiden en een gedenkwaardige visuele identiteit te creëren. Of u nu een schoonheidsmerk bent dat een gevoel van vrouwelijkheid en vertrouwen wil creëren of een vakantieverhuurplatform dat een gevoel van energie en opwinding wil creëren, roze en rood kunnen een krachtig hulpmiddel zijn in uw branding toolkit. Experimenteer dus maar eens met deze trend - je zult verbaasd zijn over de impact die het kan hebben op je merk!


Laat je voor jouw branding adviseren door Markant, ontdek hier de mogelijkheden.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page