top of page

Ieder medium heeft zijn visueel formaat

Wist je dat ieder social media kanaal zijn eigen optimaal visueel formaat heeft?


Wanneer je een afbeelding upload op sociale media zal deze er op de verschillende platformen anders uitzien, ze snijden je afbeelding automatisch bij of je afbeelding wordt anders weergegeven dan wat je in gedachten had.
De ratio is dus belangrijk voor een afbeelding die je plaatst op social media.
Ik geef je de meest gebruikte formaten alvast mee!


Instagram

De ratio voor posts op Instagram is 1:1 en dus vierkant, de ideale pixel verhouding is dan 1080x1080px.

Voor een story geldt een andere weergave en is de ratio 9:16, de breedte van je visual is hierbij 1080px en de hoogte 1920px.

Deze laatste is ook dezelfde ratio die gebruikt wordt door Snapchat.


Facebook

Voor posts en stories kan je doorgaans dezelfde ratio aanhouden als voor Instagram. Stories die je op Instagram plaatst kan je uiteraard rechtstreeks naar je Facebook story pushen indien je accounts aan elkaar gelinkt zijn.

Een link preview van Facebook houdt een ratio van 1,91:1 aan oftewel 1200x628px.

Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van de ratio's die je op Facebook voor verschillende types van posts kan gebruiken.


LinkedIn

LinkedIn gebruikt een landscape ratio van 1,91:1, vertaalt naar pixels is 1200x628px ideaal voor het delen van posts, maar ook voor het delen van links.Ieder medium heeft dus zijn ratio, heb je geen zin om hier zelf mee aan de slag te gaan? Markant. werkt visuals voor je uit in het juiste formaat, neem contact met me op.


47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page