top of page

Social media, Steeds ruimte voor verbetering


Zowel nieuwe als gevestigde merken gebruiken sociale media om hun aanhang te vergroten, leads te genereren of hun verkoop te boosten. Het bouwen van een merk met behulp van sociale media kan een enorme onderneming lijken met alle platforms die er beschikbaar zijn. Toch is makkelijker dan ooit om sociale media te gebruiken om met mensen in contact te komen en uw merk organisch te laten groeien.

Of je nu net begint of al jaren actief bent op social media platforms, er is altijd ruimte voor verbetering en elk platform heeft verschillende toepassingen.


Schrijf een specifieke strategie uit voor elk social media platform

Op dezelfde manier waarop u andere aspecten van uw marketingplan voorbereidt, heb je best een duidelijk plan hebben voor elk platform dat je gaat gebruiken. Elk platform heeft nuances en best practices voor het genereren van betrokkenheid. Uw merk hoeft misschien niet op elk platform aanwezig te zijn, maar om uw berichten te targeten, moet u een strategie hebben die specifiek is voor het platform dat u gebruikt.


Hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je volgende vragen kunt beantwoorden:


  • Waarom gebruik ik dit platform?

  • Wie bereik ik op dit platform?

  • Welke berichttypes werken het beste op dit platform?

  • Hoe uniek zijn mijn berichten voor dit platform?

Als je het moeilijk vindt om deze vragen te beantwoorden, is het goed even om dieper in te gaan op waarom je daar precies tijd investeert. Door deze vragen te beantwoorden, kunt je ook je strategie voor dat platform verder ontwikkelen.


Selectief zijn is de boodschap!

Als je net begint, geef dan prioriteit aan de kwaliteit van je inhoud boven het aantal berichten en platformen dat je gebruikt. Voor de meeste kleine bedrijven, resulteert het proberen van een nieuwe strategie op vijf verschillende sociale medianetwerken vaak in middelmatig werk met weinig tot geen resultaat.


Heb jij vragen rond je social media strategie of kan je wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken van een communicatieplan, neem dan zeker even contact op!


Graag nog even rondneuzen op mijn site? Kijk dan even wat Markant voor jou kan betekenen.
24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page