top of page

Waarom een brand moodboard?


Er komt zoveel kijken bij het opbouwen van een merk. Je moet beslissen wie je bent, waar je voor staat en wat voor boodschap je aan je publiek wilt overbrengen vervolgens zal je moeten gaan uitzoeken hoe je al die dingen op een visuele manier kunt communiceren.


Het opbouwen van een merk kan soms overweldigend aanvoelen en gelukkig zijn er professionals om je daarbij te helpen. Eén van de beste manieren om de ideeën te organiseren en al je design elementen vast te leggen, is het maken van een moodboard om je merkverhaal uitgebreid te visualiseren.

Moodboards zijn dan ook een onmisbaar hulpmiddel bij het opbouwen van je merk. Maar wat is een moodboard precies? Welke elementen moet je in je board opnemen? En nog belangrijker, hoe je ze dient te gebruiken om je klanten te inspireren en een impactvol merk vanaf de grond op te bouwen?


Wat is een brand moodboard?


Een branding moodboard is een verzameling visuele middelen - dan gaat het om je kleurenpallet, afbeeldingen, tekst, lettertypes, foto's of andere visuele inspiratie - die weergeeft wie je bent als merk en welke merkboodschap je de wereld in wilt sturen.

Om een branding moodboard te maken, kun je een fysieke collage maken, of je kan natuurlijk digitaal te werk gaan met online tools zoals Pinterest, waar je alles netjes kan ordenen op borden.


Het doel van deze oefening is uiteindelijk dat klanten en je team meteen de algemene vibe van je merk ‘voelen’.


Een goed doordacht moodboard is het geheime wapen van jouw nieuwe merk.

Voor de creatie van je branding, moodboard en logo kan je beroep doen op Markant.

Bij ieder ontwerp van een logo wordt er steeds een basis moodboard mee uitgewerkt, of je kan voor een premium versie gaan. Klik hier voor enkele recente projecten.Wil je graag meer weten? Neem dan even contact met ons op.68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page