top of page

Welke zijn jouw 5 kernwoorden?

Er is één vraag die ik bij iedere intake stel aan een nieuwe klant.

"Omschrijf je onderneming eens in 5 kernwoorden"

Makkelijk... of toch net niet?


Hun reacties leerden me dat het een makkelijke, simpele vraag is en toch een moeilijker antwoord heeft. Een leuke oefening nochtans, die iedere keer opnieuw voor heldere inzichten zorgt.

Markant. Marketing & Communicatie | Kernwoorden en branding

Beeld je jezelf in tijdens een netwerk event, iemand vraagt jou wat jij en je onderneming nu precies doen of waar ze bij jou voor terecht kunnen.

Hmmm... dit kan je wel toch?

Je mag best een paar keer oefenen en probeer dan ook eens telkens een ander aspect in de verf te zetten.


Enkele tips:


5 kernwoorden

Zoek eens 5 woorden uit die jouw product of dienst en je onderneming het best omschrijven. Leuke en pittige oefening!

Fantastisch, geweldig, uniek, ... streep deze alvast maar door want ze tellen niet mee, ze zijn te algemeen en bovendien subjectief.


verschil moet er zijn

Hoe maak jij het verschil ten opzichte van je concurrenten? Er zijn altijd aspecten te vinden waarbij je onderneming zich onderscheidt van de rest. Lijst dit even voor jezelf op, wellicht kan aan het één of meerdere kernwoorden toevoegen aan je lijstje!


zet je pluspunten in de verf

Van een schone tafel kan je niet eten. Eerlijk, iedereen eet graag van schone tafel, ik ook. Nochtans vind ik de mensen met wie ik aan tafel zit véél belangrijker.

Even vertaald naar het verhaal hierboven, je zit in een geweldig knap kantoor maar boezem jij je klant daarmee ook het vertrouwen in waar hij bijvoorbeeld naar op zoek is?

Ga daarom steeds uit vanuit het perspectief van je potentiële klant, wat vindt deze belangrijk, waar is hij naar op zoek? Laat hierbij alles wat je niet hebt of bent achterwege, licht enkel je pluspunten uit!


Less is more

Je zal vaak het gevoel hebben dat je niet alles kan zeggen met je 5 kernwoorden en dat hoeft ook niet. Belangrijker is, maken ze je potentiële klant nieuwsgierig? Dan contacteert hij je onderneming en kan jij elke nieuwsgierige vraag uitvoerig beantwoorden... maar dan ook weer niet te uitvoerig he ;-)


Kan jij wel wat hulp gebruiken bij deze oefening?

Neem gerust contact op!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page